Известие

Collapse
No announcement yet.

Не се включва първата степен на перките на радиатора 156 2.4 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
    ок,колеги да задам така въпроса:кои могат да бъдат причините за да Не работи само 1-ва степен.и да допълня само,че съм с два реостата.кой за какво е.
    И за двете степени има две отделни релета, провери ли ги колега?
    Намират се до дебитомера под едно черно капаче.
    sigpic
    Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
    Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

не съм пипал нищо,искам първо да разбера принципа им действие и затова питам,на първо време.значи как да разбирам поотделно,горния е за едната степен,долния за другата.........обратно ли как.......офф аз говоря за реостатите,ми незнам не съм виждал там такова капаче с релета....освен да сляза и още да се пуля

---------- Post added at 19:00 ---------- Previous post was at 18:42 ----------

значи ако говориш за релетата които са отстрани на акумулатора-не съм ги проверявал защото незнам кое за какво е.отгоре на капака е имало написано явно кой за къде е,но при мен се е изтъркало...ако знаеш кои са двата и по-точно кой е за 1-ва степен,мн.ще се радвам
      Last edited by undy; d.m.y г., 18:46.
      156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
      147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
      159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

не съм пипал нищо,искам първо да разбера принципа им действие и затова питам,на първо време.значи как да разбирам поотделно,горния е за едната степен,долния за другата.........обратно ли как.......офф аз говоря за реостатите,ми незнам не съм виждал там такова капаче с релета....освен да сляза и още да се пуля

---------- Post added at 19:00 ---------- Previous post was at 18:42 ----------

значи ако говориш за релетата които са отстрани на акумулатора-не съм ги проверявал защото незнам кое за какво е.отгоре на капака е имало написано явно кой за къде е,но при мен се е изтъркало...ако знаеш кои са двата и по-точно кой е за 1-ва степен,мн.ще се радвам

може да не ти отговарят на написаното ако са разкачани едно от друго и след това са наредени произволно. Провери малките червени релета - за по лесно, щом нямаш как да я тестваш ги разменяй едно с друго - еднакви са
        Ако можеш се опитай също така да проследиш кабелите им до перките.
        sigpic

Comment

благодаря,отивам да видя какво ще стане и пак ще пиша за резултата

хванах ел.техник и той замери въпросните релета и каза,че всички са здрави.така че.......незнам.да не би тия реостати да ме бъзикат........
          Last edited by undy; d.m.y г., 19:47.

Comment

хванах ел.техник и той замери въпросните релета и каза,че всички са здрави.така че.......незнам.да не би тия реостати да ме бъзикат........

Ами като че ли не се сещам за друго колега.
            По принцип с диагностична апаратура ожеш да ги активираш софтуерно, но като нямаш под ръка, незнам.
            Съжалявам че не можах да ти помогна
            sigpic

Comment

Здравей колега, ако проблема ти е в някой от реостатите най-лесно можеш да провериш като им откачиш кабелите и ги окъсиш. Първо на единия, ако не тръгне перката на първа степен(то тя тогава ще е на макс де, но ще тръгне на градусите за първа степен) пробваш и другия.
              Lancia Kappa 2000 5.20 145 h.p. 95 г.
              Alfa Romeo 156 2,4 JTD 136 h.p. EX

Comment

мерси колега,утре ще опитам

Comment

някой може ли да ми даде ел.схема за свързване на въпросните вентилатори,съпротивления,релета и т.н.
                  и още нещо-има ли някъде датчик който следи температурата и подава инфо на релетата за вкл.на перките на радиатора,освен тоя на термостата(щото проблема не е в него)

Comment

http://www.spangerum.com:7080/navi?M...OD=1&DRW_NUM=1

двата резистора дали са еднакви,знае ли някой

Comment

Двата резистора са еднакви,и се мерят много лесно,откачаш буксите и мериш с мултицет на зумер,ако не се затваря веригата,резостата е аут.Много е просто,а изписахте хиляди глупости
                      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

ок,колега,резостатите са ми здрави.релетата които пускат вентилаторите(пред акумулатора)са здрави.защо при 100 градуса не ми вкл.1-ва степен.да чуя няква неглупост................

Comment

ок,колега,резостатите са ми здрави.релетата които пускат вентилаторите(пред акумулатора)са здрави.защо при 100 градуса не ми вкл.1-ва степен.да чуя няква неглупост................
                          Колега погледни над левия фар са буксите за вентилаторите-при мен беше просто клеясала едната (за първата степен)и какви ядове само брах и пари за диагностики ,релета и т.н.
                          ALFA ROMEO 159 2,4 JTD 210 PSsigpic

Comment

най-накрая дойде и 1-ва степен

благодарности на колегите,дали ми съвет.след смяна на реостатите(които бяха здрави),слагане и сваляне на една купчина релета+диагностика(на която нищо не излезе),слагах и друг датчик на термостата,но пак същата работа.и след една седмица безсъние се оправи и дойде 1-ва степен.какво се оказа необходимо да се направи ако не работи някоя степен или въобще с две думи за прослувутите вентилатори:
                            проверка на:
                            реостатите;
                            релетата;
                            датчик/ци на термостата;
                            съответно проверка на кабелите на всички изброени;
                            и както казва колегата с последния пост,да се погледнат и буксите около левия фар(аз незнам къде са точно)и още нещо,уреда в купето(при мен специално) до 90 показва точно,но след това показва 3-5 градуса повече.от диагностиката поне тва разбрахв крайна сметка неразбрах точно къде е бил проблема.малко кофти,но е гот

Comment

Working...
                            X